ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Γ.ΣΑΡΔΗ

Ο ψυχίατρος κος Ματθαίος Σάρδης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, αποφοίτησε από το 12ο λύκειο του Πειραιά το 1992 και εισήχθη με Πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1993, απ’ όπου αποφοίτησε το 2000 με βαθμό λίαν καλώς.

Κατά τη διάρκεια της διετίας 2000-2001 ο ψυχίατρος εργάσθηκε ως αγροτικός ιατρός στο Γ.Ν.Ν. Λιβαδείας και στο περιφερειακό ιατρείο Αντίκυρας του Κ.Υ.Διστόμου, για ν’ ακολουθήσει η στρατιωτική θητεία όπου υπηρέτησε μεταξύ άλλων στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Σάμου στο Βαθύ και ως Ιατρός του Ειδικού Τάγματος Αλεξιπτωτιστών (Ε.Τ.Α.) στο Μεγάλο Πεύκο. Τον Αύγουστο του 2003 ξεκίνησε την ιατρική ειδικότητα της Ψυχιατρικής με το τμήμα της Παθολογίας, στην Αιματολογική κλινική του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά».Το διάστημα από το χειμώνα του 2003 έως και την άνοιξη του 2005 εργάστηκε καταρχήν για 10 μήνες στην ιδιωτική Γενική κλινική Σαλαμίνας ως ιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και το υπόλοιπο διάστημα στην ιδιωτική Ψυχιατρική κλινική «Ασκληπιείον» Δ.Σαμέλλα ως συνεργάτης ιατρός. Την περίοδο 2005-2006 εκπαιδεύτηκε στη Νευρολογία στη Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Π. «Τζάνειο» για να ακολουθήσει εκ νέου συνεργασία με την ιδιωτική ψυχιατρική κλινική «Ασκληπιείον» έως το Φλεβάρη του 2007. Το 2007 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» όπου παρέμεινε για σχεδόν 4 έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων εργάσθηκε σε Τμήμα οξέων (4ο ΨΤΕ) για 26 μήνες, στο κλειστό τμήμα και το συμβουλευτικό σταθμό της Μονάδας Απεξάρτησης από το αλκοόλ του 18 Άνω για 13 μήνες και στην Ψυχογηριατρική κλινική «Μποδοσάκειο Β΄» του ΨΝΑ για 9 μήνες. Σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο ΨΝΑ παρακολούθησε επίσης Τακτικό Ψυχιατρικό ιατρείο, συμμετείχε στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου και σε εβδομαδιαία βάση επισκεπτόταν μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του νοσοκομείου όπως ο Ξενώνας Κολωνού του 4ου ΨΤΕ και το οικοτροφείο «Δάμων και Φιντίας» της οδού Σατωβριάνδου.

Παράλληλα με την ειδίκευση στην ψυχιατρική πραγματοποίησε 2ετή εκπαίδευση στη Θεραπεία ψυχοσεξουαλικών διαταραχών (Sex Therapy) στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), 5ετή εκπαίδευση με ομαδική εποπτεία στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας του ΨΝΑ και 2ετή εκπαίδευση με εποπτεία στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο ΕΠΙΨΥ. Στην παρούσα φάση παρακολουθεί εκπαίδευση με ατομική εποπτεία στη Συναισθηματικά Εστιασμένη Θεραπεία (EFT) ζεύγους στο σχετικό ελληνικό δίκτυο που τελεί υπό την αιγίδα του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου.

Το 2010 πήρε τον τίτλο της Ψυχιατρικής ειδικότητας για να ακολουθήσει μια σύντομη θητεία στο παράρτημα Κολοκυνθούς του ΙΚΑ Περιστερίου και μια συνεργασία με το Κέντρο Alzheimer της Ψυχογηριατρικής εταιρείας «Ο Νέστωρ». Από τον Απρίλιο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2015 διατέλεσε Ιατρός του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων προσφέροντας της υπηρεσίες του στην Δημόσια Πρωτοβάθμια Υγεία από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Τον Ιούνιο του 2011 άνοιξε το ιδιωτικό του ιατρείο, στην οδό Πελοπίδα 24 στο κέντρο του Περιστερίου και από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Απρίλιο του 2013 συμμετείχε στο πρόγραμμα εφημεριών της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής κλινικής του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» ως εξωτερικός συνεργάτης και από το Μάρτιο του 2016 λειτουργεί 2ο ιδιωτικό ιατρείο επί της οδού Ψαρρών 104 στον Πειραιά. Από το Φεβρουάριο του 2017 έως και το Φεβρουάριο του 2019 συνεργάστηκε με το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας της οργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας για την περίθαλψη προσφύγων και μεταναστών.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έως σήμερα σταδιοδρομίας του έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με αναρτημένες ανακοινώσεις, σε πλήθος επιστημονικών σεμιναριών ως εκπαιδευόμενος και ως εκπαιδευτής.